Koncept af en forside til et bogomslag til Matriarch af Karen Traviss. Lavet som en øvelse i faget Vektorgrafik på HANSENBERGS mediegrafikeruddannelse.
Bogen er den fjerde i en serie af bøger. Matriarch er fortællingen af en konflikt mellem flere vandlevende folk af intelligente rumvæsner og en lille gruppe mennesker, der forsøger at hjælpe. Et af folkene, der arbejder sammen med hovedpersonerne, ligner blæksprutter. Af den grund brugte jeg et blækspruttemotiv. Bakterierne kommer af et andet folk af mikroskopiske livsformer, der spiller en stor rolle i det, de lever i symbiose med andre arter. De har en evne til at give gener videre til deres vært. Denne evne gør menneskerne i historien brug af. Ved at inficere sig selv med de mikroskopiske levevæsner får de evnen af de vandlevende rumvæsner til selv at overleve i dybet.
Sålænge jeg kan huske har emballager haft indflydelse på mine produktvalg, jeg kan simpelthen ikke lade værd med at kigge på dem. Selv emballager på produkter jeg ikke bruger kigger jeg på. Læskedrikke og spiritus etiketter har længe fascineret mig og jeg kunne sagtens se mig selv lave dem professionelt, så jeg prøvede i min fritid at lave et koncept på et fiktivt læskedrik brand. Og jeg havde det yderst sjovt.
Da jeg søgte ind på mediegrafiker uddannelsen fik jeg en prøve. Jeg skulle designe et logo og en plakat i formatet stående A3, som logoet skulle placeres på. Der skulle reklameres for åbningen af en fiktiv britisk forløstelsespark ved navn Monstrosity Park.
Jeg fokuserede på monstrocity delen af navnet. Jeg kom dog frem til, at da målgruppen er børnefamilier, kunne jeg ikke gøre designet for gyseligt eller vildt. Det kunne få nogle forældre til at vælge parken fra. Derfor gik jeg også væk fra at bruge de britiske farver, som et middel til at tiltrække de konservative britter. Den røde farve på monster elementerne kunne associeres med blod.
Jeg gik over til orange, ofte brugt af børnekanaler. Og tilføjede en mørk blå for at skabe kontrast. Den blå skulle også holde det vilde lidt nede for at dulme forældrenes nerver uden at tage det spændende fra børnene.
Nytænkning af Novo Nordisk logoet. Et koncept jeg lavede til optagelsesprøven til Grafisk Kommunikation på UC Syd.
En forsimpling af Apis-tyren anvendt på deres nuværende logo, i form af stjernetegnet tyr med soldisken over Apis-tyren på toppen. Spidsen i bunden af forsimplingen af tyren, refererer til nålene insulinen de er kendt for, injiceres med.
Mit visitkort koncept. Jeg skulle designe et visitkort til optagelsesprøven til Grafisk Kommunikation på UC Syd. Jeg endte med at takke nej til uddannelsen.
Formerne, mønstrene og farve temaet matcher det tilhørende portfolio til prøven. Min inspiration var japanske tegneserier.
Næsten ét år efter mit visitkort koncept til optagelsesprøven, som en selvvalgt øvelse på HANSENBERGS skoleoplæring, designede jeg et uofficielt visitkort koncept til købmandskæden Lidl. Den står i stærk kontrast til mit første visitkort idé jeg har brugt mere professionelle metoder. Grafikkerne er denne gang vektorer. Jeg benyttede mig af Adobe Illustrator til at lave forsimplede illustrationer af brugt og grønt, med en kombination af blending modes, grain effect, gradienter, draw inside funktionen og opacity masks, gav jeg dybde til ellers flade former.
Den abstrakte baggrund i dette afsnit har jeg selv lavet i Illustrator. Abstrakte baggrunde og mønstre kan krydre på ellers ret tomme sider.